top of page
portret.jpg

Biografie

Over Janneke Wouters

​Valkenburg Zuid-Holland


Van jongs af aan ben ik graag tussen de verf en kwasten te vinden. Na de havo in combinatie met de Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag besloot ik om een vakopleiding te volgen in Utrecht. Na deze opleiding merkte ik dat ik het creatieve en het in contact staan met mensen graag wilde combineren. Ik volgde de opleiding MMZ-persoonlijk begeleider. In 2015 ben ik afgestudeerd en aan het werk gegaan als activiteitenbegeleider. De afgelopen twee jaar werkte ik in Amsterdam, met veel plezier en toewijding.

Op dit moment richt ik mij volledig op het kunstenaarschap. Ik schilder met veel passie acryl en olieverf schilderijen op linnen. Dit doe ik graag op groot formaat. Zodat de emotie, die ik met verfstreken en verdikkingen aanbreng, bijna voelbaar is vanaf het doek. Hierbij laat ik mij inspireren door belevingen, bewegingen en kleurcontrasten. Deze geef ik voornamelijk in een abstracte, expressionistische vorm weer. Ik neem de kijker mee op een persoonlijke beweging... wellicht een beweging van herkenning.

Na het mee doen aan het programma "De Nieuwe Vermeer" in de zomer van 2022, kwam ik tijdens het maakproces van mijn schilderij, er achter dat ik deze techniek van de oude meester graag onder de knie zou willen krijgen. Dus ben ik na het programma, een opleiding gestart. Hier heb ik veel geleerd over de kneepjes van de oude meester. Het portret schilderen in mijn eigenstijl heb ik weer ontdekt.

Op 1 december 2023 schilderde ik een Live concert in samenwerking met het Stringwood Ensemble. Werken van het Ensemble en Het werk van mijn deelname aan de Nieuwe Vermeer zijn t/m januari te zien bij Openhof Cultuur.

In 2019 mocht ik exposeren in het Dorpshuis van Valkenburg-ZH met de collectie: Lucht. In mei 2020 waren een aantal werken uit de collectie van : Lucht, te zien in Galerie de Pomp tijdens de groepsexpositie "Luchten". Op 19 juni 2021 startte de expositie: Golf. Waar ik 22 werken voor gemaakt had. Deze solo expositie was te zien in het Leidse Volkshuis in de zomer van 2021. In 2022 waren een aantal werken uit de collectie: Golf, te bezichtigen in het STERRENBAD en bij NJOY in Wassenaar. Op 11 april t/m 14 mei 2023. Tijdens de Expositie in het DUNA Atelier, waren zes werken te zien. Uit de collectie: Zand…wat ben je mooi. 11 april t/m 14 mei 2023. Van 1 januari 2024 t/m 1 april 2024 

Exposeerde ik Eigen werk bij Aerofit Healthclub


Heeft u interesse in één van de werken, neem gerust een kijkje in de "Galerie" om de werken te bekijken.

Biografie: Biografie
bottom of page